Goedkoop naar Bigi Pan

Bigi Pan

Denk jij dat Suriname alleen maar uit jungle bestaat? Dan heb je Bigi Pan nog niet gezien. Bigi Pan is een open meer in het district Nickerie, helemaal aan de westkust van Suriname.

Een gebied dat bekend staat om de grote vogeltrek met onder andere de rode ibis en zelfs flamingo's. Karakteristiek voor Bigi Pan zijn de huisjes die op het water zijn gemaakt, waar je op overnacht. Met een korjaal trek je de komende dagen op verkenning, door de grootste lagune van Suriname.

 
De kaart hierboven toont de locatie van Bigi Pan!

Het avontuur

In je zoektocht naar een trip met ontspanning, een beetje cultuur, dieren én tijd voor vrije tijd en plezier, ben je uitgekomen op de bestemming Bigipan. Voor het boeken van je tour, heb je zelf al een beetje uitgezocht dat je een mooie route tegemoet gaat. Een route die je via Paramaribo brengt langs de districten Saramacca, Coronie en uiteindelijk Nickerie. Je reist met een grote groep, dus kies je verstandig voor een grote comfortabele bus om jullie reis te maken.

De dag van je reis is aangebroken! Jullie zijn vandaag extra vroeg uit de veren omdat jullie vandaag maar liefst 230 km te overbruggen hebben, over de oost-west verbinding. Van te voren heb je met je reisgenoten afgesproken, om ook langs Groningen te gaan en zeker een koude kokosnoot te kopen in kokosnoot district Coronie. Het is 7:00 uur, de bus parkeert voor de deur van het hoofdkantoor van UN EGI dus is het tijd om in te stappen. Je hebt ervoor gekozen om op deze trip geen gids mee te nemen en ook koken doen jullie lekker zelf, dat scheelt namelijk in de prijs.

Na een reis van ongeveer 4 uur met enkele tussenstops, kom je aan in het district Nickerie. Het laatste deel van je reis heb je veel boeren bezig gezien op hun stuk land, voornamelijk voor de rijstindustrie. Na een kleine rit door het stadje Nieuw- Nickerie, kom je aan bij een klein piertje en ontmoet hier je lokale gids. Je gids is opgegroeid in het gebied en begint meteen enthousiast te vertellen over het programma voor de komende dagen, op het moment dat jullie zijn korjaal (boot) betreden.

Je beleeft twee heerlijke dagen op de grootste lagune in Suriname. Naast de rode ibis, heb je ook veel reigers kunnen spotten en enkele kleurrijke vogels. Het hoogtepunt is toch wel de flamingo's, die je in de vroege ochtend vanaf je huis op het water hebt kunnen zien lopen. Je blikt verder ook terug op een mooie avontuurlijke avond, waar je in het korjaal samen met de lokale gids in het moeras, kaaimannen bent gaan vangen. Inmiddels sta je weer bij de pier waar het allemaal begon en neem je afscheid van je lokale gids.

De bus staat weer op de afgesproken tijd op je te wachten en met de chauffeur heb je afgesproken dat jullie nog langs de highlights van Nickerie gaan. Je reist nog even langs de markt en door het centrum van de tweede stad van Suriname. Ook breng je bezoek aan het grensgebied zeedijk, waar je ook nog een kijkje neemt bij een Hindostaanse tempel. Aan de overkant ligt buurland Guyana. Het land is goed te zien vanaf de Surinaamse dijk waar je op staat. Na een mooie zonsondergang en wat koude drankjes bij een café aan de dijk, besluiten jullie de terugreis in te zetten.

Het was een ontspannen trip naar Bigi Pan, met toch enkele activiteiten en een dosis Surinaamse cultuur.


Bigi pan UN EGI Flamingo's Suriname
Bigi pan UN EGI 2

Bereken hier jouw voordeel met UN EGI Travel en bezoek goedkoop Bigi Pan. Neem nu zelf het heft in handen en stel je roadtrip samen, met de onderstaande knop en kom zo tot jouw ideale prijs.
Kies dus slim en ga voordelig op reis:
Gemiddelde prijs touroperators:

€115 p.p

5 redenen om te gaan:Je spot er de mooiste vogels van Suriname.

Je kan heerlijk genieten van de rust.

Je gaat ’s nachts kaaimannen vangen.

Je kunt de zeedijk bezoeken met uitzicht op buurland Guyana

Je maakt een bijzondere zonsondergang mee.

Wil je toch dat de hele reis voor jouw geregeld wordt, ga dan naar Suforyou.