Goedkoop naar Brownsberg en Ston eiland

Brownsberg en Ston eiland

De Brownsberg is één van de populairdere bestemmingen van het land. Dit mooie beschermde natuurpark gelegen in het district Brokopondo, staat bekent om de prachtige jungle, wandelpaden, watervallen en verschillende uitzichtpunten. De Brownsberg kun je in één dag bezoeken, maar je kunt er ook voor kiezen om op de berg te overnachten in een hangmat of in een lodge.

Wij vinden het ideaal om Brownsberg af te wisselen, met het idyllische schiereiland Ston eiland. Ston eiland ligt op steenworp afstand van de Brownsberg en beschikt over comfortabele lodges op het strand. Je kijkt uit op het immense Brokopondomeer, waar je kunt zwemmen, vissen en natuurlijk ook varen.

 
De kaart hierboven toont de locatie van Brownsberg!

Het avontuur

Brownsberg staat al een tijdje op je verlanglijst. Je hebt van mensen gehoord over de mooie jungle en vooral het mooie uitzicht vanaf de top van de berg. Ook heb je al verschillende foto's voorbij zien komen van het mooie Stuwmeer, waar de dode boomtoppen nog boven het water uitsteken. De tijd is nu aangebroken dat ook jij deze berg van je bucketlist kunt afstrepen. Je kiest ervoor om te starten met de Brownsberg en daar af te dalen naar de verschillende watervallen. De avond breng je door op het naastgelegen schiereiland Ston eiland, zodat je de volgende dag kunt varen naar verschillende eilandjes.

Dit avontuur ga je niet alleen aan, maar je hebt reisgenoten die deze trip naar het hart van het Brokopondo gebied ook op hun bucketlist hebben staan. Je hebt gekozen voor een bus en besluit ook een gids mee te nemen. De gids neem je mee omdat je toch meer informatie wil horen tijdens je reis over de geschiedenis, de marrons en de goudsector in de omgeving van de berg. Een kok huren vind je niet nodig omdat jullie de burbecue willen aansteken, onder een mooie sterrenhemel op het strand.

Klokslag 8:00 uur staat iedereen klaar voor jullie 2-daagse reis naar Brownsberg en Ston eiland. De boodschappen voor de trip hebben jullie een dag van te voren al gedaan. Het is dus de spullen inladen en direct wegwezen. Het is 120 km. rijden richting het zuiden van Suriname en het laatste deel is onverhard en bergop. De verwachting is dat de reis ongeveer 3 uur zal duren. Onderweg maken jullie verschillende stops waaronder één bij de voormalig bauxiet fabriek Suralco, waar je gids je de geschiedenis van uitlegt. Richting het einde van de roadtrip richting de voet van de berg, passeer je de transmigratie dorpen van Brownsweg en kom je regelmatig goudzoekers tegen. Het is tijd voor de spannende klim met de bus de bergop!

Je kan terugblikken op twee dagen om nooit te vergeten. Op de Brownsberg heb je genoten van mooie uitzichtpunten en heb je na een pittige tocht zowel de Irene- als de Leowatervallen kunnen bereiken. Hoogtepunt op de Brownsberg, was een mooie familie brulapen die je gids heeft kunnen spotten in een boom.

Ston eiland was één en al genieten, een pure verademing na het hele avontuur in de jungle. Je sliep hier in een heerlijk bed en jullie hebben uitgebreid gebarbecued op het strand. De volgende dag zijn jullie met de boot gaan varen op het meer en heb je met zelfgemaakte hengels gevist. Met een koelbox vol met verse vis keer je met voldaan gevoel weer terug naar Paramaribo. Wat een trip!

Bereken hier jouw voordeel met UN EGI Travel en bezoek goedkoop Brownsberg en Ston Island. Neem nu zelf het heft in handen en stel je roadtrip samen met de onderstaande knop en kom zo tot jouw ideale prijs.
Kies dus slim en ga voordelig op reis:
Gemiddelde prijs touroperators:

€145 p.p

Brownsberg UN EGI 4
Ston eiland UN EGI 4

5 redenen om te gaan:Een avontuurlijke jungletocht en een bezoek aan de watervallen van Brownsberg;

Het heeft een van de mooiste uitzichtpunten van Suriname;

Je kunt op de top van de berg slapen;

De klim naar de top bestaat uit 8 kilometer;

Twee plaatsen bezoeken in één tour: Brownsberg & Ston eiland.

Wil je toch dat de hele reis voor jouw geregeld wordt, ga dan naar SUforYou.