Goedkoop naar Matu Island

Matu Island

Matu eiland is een eiland dat in het Brokopondo stuwmeer ligt. Het oppervlakte van dit stuwmeer is groter dan de provincie Utrecht. Het typerende aan het meer is dat er heel veel dode bomen in het meer staan omdat dit gebied onder water is gezet. Je vindt er dus ook heel veel eilandjes waarvan Matu eiland er eentje van is.

Het eiland is zeer luxe en is van alle gemakken voorzien. Je vindt er bijvoorbeeld een zwembad, een keuken, en er is genoeg ruimte om te overnachten. Verder is de plek ook zeer geschikt om te vissen en je kunt er kayakken. Matu eiland is dus een ideale plek om te ontspannen

 
de kaart hierboven toont de locatie van Matu Island

Het relaxen

Even erop uit naar een onbewoond eiland! Je hebt altijd al gedroomd van die Expeditie Robinson momenten als winnaar van een beslissende proef. Genietend temidden van de natuur op een eiland met een koude kokosnoot en lekker eten. Dit is Matu Island ten voeten uit! Je kiest voor een comfortabel weekend weg omdat je dit simpelweg wel heb verdient. Een weekend vol varen, vissen, zonnen en zwemmen in een zwembad op het eiland.

Je kiest ervoor om gezellige reisgenoten mee te vragen op dit ontspannen weekendje weg. Er hoeft geen gids mee maar een kok die heerlijke cocktails maakt en zorgt voor heerlijk eten twee dagen lang. Dit zie je wel zitten. Je zorgt er voor genoeg zonnebrandcrème en er gaat een grote koelbox mee om alle drankjes goed koud te houden.

De gezelligheid staat voorop dit weekend dus huren jullie de karaokebus om de reis meteen goed in te luiden. Onderweg stoppen jullie nog bij een Chinees warenhuis voor een goede strandbal en wat koude biertjes. Je reist het eerste deel met de bus tot aan de aanlegplaats van de boot, in de buurt van Ston eiland. Vanaf hier is het nog ongeveer anderhalf uur varen tussen de boomtoppen door op het meer totdat je uiteindelijk aankomt op het mooie eiland.

Je kan terugkijken op een geslaagd weekend met leuke mensen. Het hoogtepunt was toch wel het kampvuur dat s' avonds door de eigenaar van het eiland werd aangestoken. Het was een weekend met lekker eten, waar er veel werd gelachen, waar het vissen geen succes bleek te zijn en waar iedereen weer een tint donkerder weer het eiland heeft verlaten. Je hebt met de chauffeur afgesproken om jullie af te zetten bij een leuk restaurant in Paramaribo om het perfect af te sluiten.

Bereken hier jouw voordeel met Un Egi Travel en bezoek goedkoop Matu island. Neem nu zelf het heft in handen en stel je roadtrip samen met de onderstaande knop en kom zo tot jouw ideale prijs.
Kies dus slim en ga voordelig op reis:
Gemiddelde prijs touroperators:

€225 p.p

5 redenen om te gaanJe overnacht op een eiland in het grootste meer van Suriname

Je beleeft het gevoel om op een onbewoond eiland te wonen

Je kunt per boot alle dicht bij zijnde eilanden bezoeken.

Het eiland licht dicht bij de Brownsberg

Het is de ideale spot voor watersport.