Goedkoop naar de Raleighvallen en de Voltzberg

Voltzberg en Raleighvallen

De Voltzberg is gelegen diep in het binnenland van Suriname aan de Coppenamerivier. De Voltzberg is een granieten rotsblok dat 240 meter boven de jungle uittorent. Door het indrukwekkende uitzicht vanaf de Voltzberg is een bezoek aan de berg een onvergetelijke ervaring. De reis ernaartoe gaat eerst per auto en het laatste stuk gaat per boot. De reis met de auto ernaartoe duurt ongeveer 5 uur en de bootreis duurt ongeveer 3 tot 4 uur. Met laag water kan het langer duren.

De Voltzberg ligt in het natuurreservaat Releighvallen. Dit reservaat staat bekend om zijn prachtige watervallen en is ongeveer 78000 ha groot. De beklimming van de Voltzberg duurt ongeveer een uur en de wandeling ernaartoe duurt ongeveer 3 uur. Tijdens deze wandeling heb je kans om verschillende soorten dieren te zien en wordt je overrompelt door het gebrul van de apen om je heen.

 
De kaart hierboven toont de locatie van Voltzberg

Het avontuur

Een granieten steen die 240 meter boven de jungle uittorent! Hoe imposant zal het uitzicht vanaf de top wel niet zijn? Hoe is de wandeling naar de top? Hoe is de jungle om de steen heen? Dit zijn dingen die je graag wil weten. Verder wil je graag meer van de jungle te weten komen en kan je niet wachten om de foto’s die je hebt gemaakt op de top van de berg aan je vrienden en familie te laten zien. Ook hoop je tijdens de trip zelfs een kaaiman te vangen.

Je kiest ervoor om samen met 5 reisgenoten een trip van 4 dagen te boeken. Dit om optimaal te genieten van de trip en het maximale eruit te halen. Verder heb je ervoor gekozen om een gids mee te nemen om zo zoveel mogelijk over de jungle en de steen te leren. Als laatste heb je ervoor gekozen om een bus te huren die je naar de aanlegplaats brengt en je daar ook weer ophaalt aan het einde van de trip.

Je staat vrijdagochtend vroeg op en appt met je reisgenoten of iedereen wakker is. Dit omdat de bus om 7:00 klaar staat om je naar Witagron te brengen. De bustocht hiernaartoe duurt ongeveer 5 uur. Je hebt dus nog alle tijd om te genieten van de omgeving om je heen of om nog even bij te slapen voor de rest van het weekend. Bij de aanlegplaats voor de boot moet je nog 3 tot 4 uur varen naar de eindbestemming. Dit is afhankelijk van de stand van het water. Aangekomen bij de eindbestemming Fungu eiland maak je je klaar voor de nacht en verteld de gids je verhalen over de omgeving.

Zaterdag is het dan eindelijk zover je gaat de Voltzberg beklimmen. Vanaf het kamp is het is nog 3 uur wandelen naar de berg en de beklimming van de berg duurt ongeveer een uur. Op de top van de berg heb je geluk dat het onbewolkt is en kun je kilometers ver uitkijken over de jungle. Het uitzicht is adembenemend en overtreft alle verwachtingen die je had. Nadat je het uitzicht hebt bewonderd keer je terug naar het basiskamp. Tijdens deze terugtocht verteld de gids meer over de omgeving, omdat de gedachtes nu niet meer alleen bij de berg zijn.

Terug aangekomen bij het kamp is het inmiddels al avond en neem je de dag onder het genot van een drankje en wat te eten door met je vrienden en de gids. Zondag trekt je met de gids verder de jungle in en leer je meer over de verschillende diersoorten, planten en bomen in de jungle. Vervolgens is jouw grote moment aangebroken. Je gaat vissen op de kaaimannen. Nadat je met succes een kaaiman hebt gevangen is het tijd om terug te keren naar het kamp voor de laatste nacht in de jungle.

Nadat je de laatste nacht hebt kunnen genieten van de jungle is het tijd om weer naar huis te gaan. Op de terugweg heb je genoeg verhalen en foto’s van de trip om samen met je vrienden tijdens de terugweg te delen. Je kijkt terug op een succesvolle trip. Je bent op de top van de Voltzberg geweest, hebt veel geleerd over de cultuur en een kaaiman gevangen.

Bereken hier jouw voordeel met Un Egi Travel en bezoek goedkoop Voltzberg| Raleighvallen. Neem nu zelf het heft in handen en stel je roadtrip samen met de onderstaande knop en kom zo tot jouw ideale prijs.
Kies dus slim en ga voordelig op reis:
Gemiddelde prijs touroperators:

€300 p.p

5 redenen om te gaanVotlzberg is een van de hoogste bergen In Suriname

Er zijn meer dan een dozijn unieke landschapen in het gebied

Je leert veel over e planten en dieren tijdens de jungletocht.

Onderweg ernaartoe rijd je langs geweldige natuur

Je kunt een kaaiman vangen tijdens de trip

Wil je toch dat de hele reis voor jouw geregeld wordt, ga dan naar Suforyou.